VGT osiguranje doniralo 15.000 KM za djedu u SOS dječijim selima BiH

Ceremonija potpisivanja ugovora i primopredaje donatorskog čeka između SOS Dječijih sela BiH i VGT osiguranja upriličena je danas u SOS Kući za goste. VGT osiguranje je još jedna uspješna domaća kompanija koja donacijom u vrijednosti od 15.000 KM podržava rad SOS Dječijih sela BiH. VGT osiguranje je i prije potpisivanja ovog ugovora pokazalo istinsku posvećenost i prijateljstvo prema SOS Dječijim selima BiH.

„Ove godine i VGT osiguranje i SOS Dječija sela BiH obilježavaju 20 godina rada, što je bio dodatni motiv da se udružimo, te da kroz zajedničke aktivnosti skrenemo pažnju na potrebe djece za sigurnošću i toplim porodičnim domom. Slogan VGT osiguranja „Za bezbrižne dane“ uistinu na najbolji način oslikava posvećenost i želju kompanije da djeci kojoj je to najpotrebnije osigura sretno i bezbrižno djetinjstvo“ rekao je Amir Omanović, direktor SOS Dječijih sela BiH. „Istinski me raduje da su se u ovoj godini kao najveći donatori naše organizacije istakle društveno odgovorne i uspješne domaće kompanije. Iako se svi suočavamo sa brojnim izazovima ipak nismo zaboravili biti dobri ljudi“ dodao je Omanović.
„Vizija SOS Dječijih sela BiH da svako dijete ima porodicu i raste uz ljubav, poštovanje i sigurnost se poklopila sa strateškim opredjeljenjem VGT osiguranja da obezbjedi podršku onima kojima je najpotrebnija. Kroz društveno odgovorno poslovanje smo uvijek podržavali rad organizacija koje brinu o djeci. Ovog puta smo napravili još jedan korak i pored donacije animirali naše uposlenike i poslovne partnere da se uključe i daju svoj doprinos. Iskreno vjerujem da nam prijateljstvo sa SOS Dječijim selima BiH, koja brinu o 1.000 djece iz čitave BiH, omogućava da direktno investiramo u kvalitetniju budućnost naše zemlje“ naglasio je Amir Zukić, direktor VGT osiguranja.
Pored vrijedne donacije od 15.000 KM, VGT osiguranje je odlučilo i 10% vrijednosti od svake online kupljene PZO polise usmjeriti u korist SOS Dječijih sela BiH.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close