UINO BiH: Oduzeto roba u vrijednosti od 38.000 KM

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u regionalnom centru Sarajevo privremeno su oduzeli 300 komada “KOSMODISK CLASSIC” uređaja, ukupne tržišne vrijednosti u iznosu od 30.000 KM, zbog sumnje da su se pokušali prošvercovati u Bosnu i Hercegovinu. Na graničnom prijelazu Pavlovića most službenici UNO su oduzeli kozmetiku vrijednu 8.000 KM.
Prilikom redovne kontrole pošiljke robe iz Kine, koja je bila prijavljena za uvozno carinjenje u Carisnkoj ispostavi Sarajevo, službenici Uprave za neizravno oporezivanje su detaljnim pregledom otkrili i robu koja nije bila prijavljena za carinjenje. Radilo se o 300 komada “KOSMODISK CLASSIC” uređaja, koji su se pokušali prokrijumčariti u Bosnu i Hercegovinu. Tržišna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 30.000 KM.
Na graničnom prijelazu Pavlovića most između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije carinski službenici UNO su izvršili detaljan pregled vozila kojim je upravljala osoba sa inicijalima A. Đ. državljanin susjedne Republike Srbije. Tom je prilikom u vozilu pronađena neprijavljena roba koja se pokušala prokrijumčariti u Bosni i Hercegovinu. Radilo se o raznim kremama, losionima, serumima za oblikovanje tijela, kapsulama za mršavljenje, maskama za njegu lica. Ukupna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na 8.000 KM.
Protiv odgovornih osoba službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH pokrenuli su prekršajne postupke pred nadležnim sudovima.

www.magazinplus.eu – UINO BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close