Velika pobjeda odbojkaša Ilijaša u Brezi

U odličnoj atmosferi, punoj sportskog naboja, rezultatske neizvjesnosti i komšijskog rivaliteta, jučer je odigran derbi kola, i po nama, derbi prvenstva Superlige FBiH za odbojkaše u Brezi, između ekipa OK “Breza” – OK “Ilijaš”. Sala osnovne škole u Brezi gdje domaća ekipa igra svoje utakmice, bila je premala da primi sve ljubitelje odbojke koji su željeli biti prisutni na ovom istinskom derbiju, a od kojih su bar polovinu činili navijači iz Ilijaša. Rezultat je na kraju glasio 3:1 po setovima za naše momke, iako se u uzavreloj atmosferi koju su pravili navijači obiju ekipa, u jednom trenutku činilo da bi naši momci mogli i podleći pritisku te ostati bez bod(ov)a, javljaju iz OK „Ilijaš“. Naravno to se nije desilo, te su nakon što je domaćin izjednačio u drugom setu na 1:1, momci Zdravka Barića i Dževada Čavrka ubacili u “petu” brzinu i furiozno završili utakmicu te pokazali ko je u ovom momentu najbolja odbojkaška ekipa u Federaciji BiH.

Nakon utakmice je nastupilo opšte slavlje među našim igračima i navijačima, a začula se i pjesma “šampione, šampione…”. Neopisivo lijepo je biti sudionikom pobjede, biti dijelom OK “Ilijaš”, bilo da ste navijač, član uprave, trener ili igrač… biti ilijašanin.

– Mi ćemo učiniti sve, da zajedno sa našim prijateljima, simpatizerima, navijačima i članovima, napravimo atmosferu pred utakmicu narednog vikenda protiv ekipe OK “Bihać”, napunimo našu dvoranu i zahvalimo se svima koji su nas pratili na ovom velikom putu. Tu posebno mislimo na podršku našeg Radio Ilijaša, poručuju iz OK „Ilijaš“.

www.magazinplus.eu – Nermina Durić-Kahvedžić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close