Veličanstven koncert u Kraljevoj Sutjesci

Uoči blagdana Sv. Ivana Krstitelja, patrona župe Kraljeva Sutjeska, u nedjelju 22.06.2014. g. održan je svečani koncert povodom jubileja – 20 godina rada Glazbene škole u Kraljevoj Sutjesci.

Uz najmlađe, učenike Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ iz Žepča, podružnica Čatići-Kraljeva Sutjeska koje vodi Marina Kovač, nastupili su i gosti iz Žepča, Kaknja, Visokog, Kiseljaka, Sarajeva i Osijeka.

U do krajnjeg mjesta ispunjenoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci, svoje klavirsko umijeće predstavili su najmlađi: Ismihana Vehab, Ana Marić, Sara Pezer, Marija Šain-Pavlić, Franjo Duvnjak, Nives Bojić, Azra Mehić, Ana-Marija Tomić i Dario Šipić, koji je ujedno bio i sjajan voditelj koncerta.

Gošće iz Žepča Lana Augustinović (flauta) i Ivana Jukić (klavir) te mladi gosti iz Kaknja Ajna Balešić (violina) i Benjamin Drijenčić (truba) zaključili su dio koncerta posvećen mladim nadama.

Župni zbor Sv. Ilije iz Kiseljaka pod vodstvom Nikoline Pavlović, predstavio se publici u Kraljevoj Sutjesci s divnim duhovnim pjesmama, a u Psalmu Tebe žeđa duša moja solist zbora je bio Dragan Kvasina.

Bartolomej Stanković, koji je upravo u Kraljevoj Sutjesci započeo svoje prve korake u muzički svijet, odsvirao je dva valcera od Armena Škobalja, profesora i kompozitora iz Kaknja, te virtuoznu Toccatu od Samira Fejzića, profesora, kompozitora i poznatog jazz-pijaniste iz Sarajeva.

Dario Šipić i Bartolomej Stanković odsvirali su i po jednu Dvoglasnu invenciju (jednu od Bacha, a drugu od Samira Fejzića) na najstarijim orguljama u Bosni i Hercegovini, koje su u Kraljevu Sutjesku donešene 1866. godine.

Solist Opere NP Sarajevo, Ivan Šarić, bas, debitirao je u Kraljevoj Sutjesci sjajnim izvedbama arija iz Verdijeve opere Simon Bocanegra i Mozartove opere Figarova ženidba.

Vesna Baljak, solistica Opere HNK u Osijeku uz pratnju Ljubice Vuletić na orguljama predstavila se publici baroknim pjesmama od Händela i Vivaldija.

Najsvečaniji trenutak večeri je bila maestralna izvedba Schubertove Ave Marie koju je otpjevao bas svjetskog glasa, gospodin Ivica Šarić kojeg je publika pozdravila dugotrajnim aplauzom.

U čast sestre Marije Mlakić, koja je spiritus movens ovog koncerta, svi izvođači zajedno, kao i cjelokupna publika otpjevali su svečanu duhovnu pjesmu Zdravo budi Marijo.

Druženje se nastavilo u samostanskoj dvorani uz ukusne delicije koje su pripremile žene Kraljeve Sutjeske, Bjelavića i Čatića.

Pregled fotogalerije

Bartolomej Stanković
kraljeva-sutjeska.com

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close