NogometSport

Velež počeo pripreme za povratak u Premijer ligu

LIDER 1. LIGE FBIH

Stadion u Vrapčićima danas je bio prometniji nego ranijih dana. Trener lidera Prve lige FBiH Ibro Rahimić izvršio je prozivku igrača i tako formalno ušao u polusezonu koja bi Veležu trebala donijeti dugoočekivani povratak u društvo najboljih klubova našeg nogometa.Rahimić je okupljenom mnoštvu kazao kako se zbog velikih hladnoća u Mostaru neće raditi na vanjskim terenima, nego u teretani i terenu pod balonom u Zaliku. 

“Imamo planirane dvije test utakmice, protiv GOŠK-a (18. 1.) i Sarajeva koji će biti na priremama u Ljubuškom. Do odlaska u Tursku koji je planiran 28. 1. trebali bismo odigrati utakmice još sa Igmanom i Mladosti”, kazao je Rahimić.

Na prvom okupljanju pojavili su se i novopridošli Alaedin Varatanović i Iris Mandžuka, a zbog problema s avionskim kartama nedostajali su Alejandro i Souza, Cvijanović zbog Božića te Lucas zbog problema s vilicom. Na priprema se pojavio najbolji igrač i strijelac prvog dijela polusezone Nusmir Fajić te demantirao sve glasine o odlasku iz Mostara.

“U kontaktu smo s još nekoliko igrača i mislim da smo u dobroj situaciji da i to završimo. Ipak se ne bih još zalijetao s imenima jer ne želimo izlaziti u javnost dok se ne uvjerimo da će oni potpisati ugovore i postati naši igrači”, izjavio je trener Rođenih naglasivši kako je klub u završnoj fazi pregovora s igračima kojima ističu ugovori i da će ovih dana nekoliko njih potpisati nove ugovore. 

Velež je nakon prvog dijela sezone glavni favorit za povratak u Premijer ligu, drugoplasiranom Olimpiku bježi velikih sedam bodova.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close