Veleposlanik Turske Ahmet Yildiz posjetio SIPA-u

Veleposlanik Turske u BiH, NJ.E. Ahmet Yildiz, posjetio je jučer, 4.3.2014. godine, Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastao se sa ravnateljem Goranom Zubcem i pomoćnikom ravnatelja Anđelkom Hrgićem.

Budući da je ovo prva zvanična posjeta veleposlanika Yildiza SIPA-i, na sastanku je razgovarano o svim aspektima rada Agencije, njenim nadležnostima, te ulozi koju ima u sigurnosnom sustavu BiH.

U razgovoru sa veleposlanikom Turske, ravnatelj SIPA-e je istakao da su prioriteti rada Agencije borba protiv organiziranog kriminala, terorizma, teškog financijskog kriminala i korupcije, te ratnih zločina. On je prezentirao rezultate posljednjih akcija SIPA-e u oblasti borbe protiv ovih vidova kriminala, naglasivši da je SIPA važan subjekt međunarodne operativne suradnje u borbi protiv svih oblika organiziranog kriminala.

NJ.E. Ahmet Yildiz iskazao je potporu državnim institucijama i agencijama za provedbu zakona u BiH u njihovom sveukupnom jačanju i naporima u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala, te potrebu i spremnost uvezivanja istražnih tijela Turske i BiH, posebno po problematici terorizma, organiziranog kriminala i korupcije.

S tim u svezi, na sastanku je okvirno dogovoren naredni susret, s ciljem pravovremene razmjene obavještajnih podataka i informacija.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close