Večeras prve utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo u Brazilu

Prve utakmice dodatnih kvalifikacija (baraža) za nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu neredne godine u Brazilu igrat će se danas. Bit će odigrane utakmice evropskih dodatnih kvalifikacija.

U Evropi, za preostala četiri mjesta borit će se selekcije Portugala i Švedske, Ukrajine i Francuske, Grčke i Rumunije te Islanda i Hrvatske.

U prvoj utakmici jedan na drugog “udarit će” Kristijano Ronaldo i Zlatan Ibrahimović, a jedan od njih dvojice neće igrati na Svjetkskom prvenstvu. Više izgleda za prolaz, barem prema kladionicama ima Portugal.

Francuzi ne bi trebalo da imaju problema sa Ukrajinom. Takav se dojam stiče kada se pogleda sastav trikolora, ali iznenađenja su uvijek moguća.

Grčka i Rumunija, mnogi smatraju, odigrat će najnezanimljivije susrete, a znajući kakv stil igre gaji Grčka, vrlo je vjerovatno da će ovaj duel biti sa malo golova.

Naš susjed, Hrvatska, ima veliku šansu sa izbori plasman u Brazil. Igračima su već obećane premije za plasman, a nakon smjene selektora, gradi se pozitivna atmosfera oko reprezentacije. Problem za susjede mogla bi predstavljati hladnoća. Meteorolozi su prognozirali “debeli” minus na Islandu. Izbore li se na pravi način s njim,  reprezentativci Hrvatske mogli bi biti druga zemlja bivše Jugoslavije, pored BiH, koja će igrati u Brazilu.

Parovi “evropskog” baraža: (prvi susreti 15. novembra, revanši 19. novembra):

Portugal – Švedska, u 19:45 sati
Island – Hrvatska, u 19 sati
Ukrajina – Francuska, u 21:45 sati
Grčka – Rumunija, u 21:45 sati

Žrijeb grupa za SP 2014. bit će obavljen 6. decembra u Bahiji (Brazil).

www.magazinplus.eu – BHRT

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close