Vanredni izbori su nova zamka državne mafije

Predsjednik SBB BiH i državni ministar sigurnosti Fahrudin Radončić izjavio je za TV1 da je raspisivanje vanrednih izbora u BiH nova zamka za narod državne mafije kako bi se otipila oštrica narodnog nezadovoljstva.

“Građani 20 godina nisu mogli da mijenjaju vlast, jer je vlast krala na izborima, budući da ima svoje izborne komisije. Zašto se sad dešava da su građani protiv načelnika i vlasti koje su, tobože, birali? Zato što su stranke na vlasti redovno krale na izborima”, smatra Radončić, te naglašava da je odlično poznato da stranke iz RS neće podržati raspisivanje vanrednih izbora, prenose vijesti.ba.

Stranka na čijem je čelu, kako ističe, nema ništa protiv vanrednih izbora, ali se prije toga mora steći uslovi kako ne bi bilo izborne krađe, kakva je bila 2010. i 2012. godine.

“To se može ostvariti promjenom ljudi koji broje glasove, promjenom atmosfere u zemlji i promjenom Ustava BiH”, dodaje Radončić.

Komentarišući navode SDP BiH da će u parlamentarnu proceduru poslati izmjene i dopune Izbornog zakona kako bi se omogućilo raspisivanje vanrednih izbora, Radončić izstiče da SBB odbija sve što SDP BiH nudi, budući da je to stranka koja snosi veliku odgovornost za stanje u zemlji.

“Umjesto što nude razne papire, bolje bi im bilo da ponude ostavku svojih kadrova”, poručio je Radončić.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close