-TopSLIDEKultura življenjaLifestyleVisoko

Valentin Inzko u obilasku Bosanske doline piramida

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Valentin Inzko, posjetio je u utorak lokacije Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, tačnije park „Ravne 2“, kao i Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, u pratnji direktora Fondacije Semira Osmanagića.

Interesantno je da je ovo bila njegova nova posjeta nakon devet godina, kada je također bio u prilici da obiđe Prahistorijski kompleks tunela Ravne, a nakon devet godina mnogo toga se promijenilo nabolje, o čemu govore i
utisci gospodina Inzka nakon posjete.

“Ne mogu da vjerujem šta danas vidim. Ja to mogu probati uporediti sa onim što je bilo prije devet godina i ne može se porediti sa ovim što sam vidio danas. Toliko je novih sadržaja, toliko novih mjesta i ovo je prosto za nevjerovati. Rado ću opet doći i neću više čekati devet godina na novi dolazak”, kazao je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

Ovo je bila još jedna u nizu posjeta ljudi iz javnog života, koja govori o tome kako projekat istraživanja Bosanske doline piramida iz dana u dan privlači sve veću pažnju javnosti.

Patria

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close