Vahid Halilhodžić odbio preuzeti selektorsku poziciju

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić odbio je preuzeti selektorsku poziciju u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, javljaju bh. mediji. Delegacija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine prije dva dana je u Makarskoj razgovarala sa ovim bh. trenerom  o mogućnosti njegovog preuzimanja nogometne reprezentacije BiH, ali kako stvari sada stoje, Halilhodžić je odbio ponudu čelnih ljudi krovne nogometne institucije BiH.
S Halilhodžićem su pregovarali predsjednik Saveza Elvedin Begić, potpredsjednik Ivan Beus, član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz i generalni sekretar Jasmin Baković, a nakon sastanka su mediji prenijeli da će nova runda pregovora biti obavljena danas.

Halilhodžić je zadnji angažman imao u turskom Trabzonsporu, gdje se nije dugo zadržao, a prije toga je na svjetskom prvenstvu u Brazilu s mnogo uspjeha predvodio selekciju Alžira koja je plasmanom u osminu finala postigla svoj naveći uspjeh na svjetskoj smotri.

Javnost u BiH se nadala da bi eminentni bh. strateg mogao preuzeti seniorsku nogometnu selekciju BiH, koja se nalazi u nezavidnoj situaciji u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2016. godine sa samo dva osvojena boda iz četiri odigrane utakmice.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close