Trebaju li Haris, Nermin i Rasim položiti zakletvu u crkvi?!

Duhovit prijedlog Eldina Karića

Ako je to već običaj, red bi bio, po ugledu na kolege iz NSRS, da Haris, Nermin i Rasim, srpski poslanici u Skupštini Kantona Sarajevo, polože zakletvu u pravoslavnoj crkvi.

Ovaj duhovit prijedlog na svom Facebook profilu iznio je Eldin Karić, novinar, publicista i direktor Antikorupcijske mreže „Account“.

Karić se, očito, referirao na izjavu novopečenog predsjednika NSRS Nedjeljka Čubrilovića (SNSD), koji je rekao da su se poslanici u parlamentu manjeg bh. entiteta „pred crkvenim oltarom zakleli da će poštovati zakone RS te činiti sve što je u njihovoj moći da bi sačuvali Srpsku, kao dom svih njenih građana“.

– Većina narodnih poslanika ispoštovala je naš poziv da se, poslije zakletve u samoj Narodnoj skupštini, obavi i svečani čin crkvene zakletve, a nadam se da ćemo ono na što smo se zakleli poštovati tokom našeg mandata – rekao je Čubrilović, čiju je izjavu portal istinomjer.ba stavio u kategoriju „nevjerovatno, ali istinomjer“.

Inače, „srpski“ BOSS-ovi poslanici Haris Pleho i Rasim Smajić te BPS-ov Nermin Bjelak već duže su predmet podsmijeha u javnosti.
Autor: A. Du. – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close