UŽ “Nit života”: “Dan buđenja proljeća”

Udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja „Nit života” Visoko, danas obilježavaju “Dan buđenja proljeća”.

(Ismar I. – vipromo.ba)

U okviru ove manifestacije članice Udruženja “Nit životsa” su postavile tri prodajna štanda kod fontane u ulici Alije Izetbegovića, a na štandovima su izloženi ručni radovi članica udruženja te cvijeće.

Svi građani imaju priliku obradovati nekoga kupovinom ručnih radova i cvijeća, a na taj način i pomoći u liječenju četiri članice ovog udruženja koje su jako bolesne i kojima je svaka pomoć potrebna.

nit-zivota-proljece1-v

Budući da se obilježava i Dan narcisa, na štandovima se trebalo naći ovo cvijeće koje simbolizira buđenje života i nadu, međutim, po riječima članica iskomplikovala se nabavka narcisa iz Mostara, pa su se odlučili za karanfile u različitim bojama. Jedan karanfil košta 1 KM.

Iz Udruženja “Nit života” pozivaju sve žene, bez obzira spadaju li u rizičnu skupinu ili ne, da se bolje educiraju o opasnostima koju donosi ova bolest te tako podignu razinu svijesti o svom zdravlju.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close