Usvojen budžet institucija BiH

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usaglasila je amandmane na Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. godinu te je podržala prijedlog budžeta s prihvaćenim amandmanima i uputit će izvještaj Predstavničkom domu PSBiH.

Fena

“Za” su glasala četiri člana Komisije, protiv su bila dva člana Komisije iz SDA, dok suzdržanih nije bilo.

Član Komisije Anto Domazet (SDPBiH) je nakon sjednice kazao novinarima da se ključno rješenje za amandman HDZ-a BiH, kojim je traženo šest miliona KM za investicije u građevine na području Grada Mostara za institucije BiH, sastoji u tome da je prvo zahtjev HDZ-a BiH smanjen na pet miliona KM.

Zatim, dodao je on, da je sa pozicija Uprave za indirektno oporezivanje u dijelu kapitalnih investicija izvršeno smanjenje od dva miliona KM, sa pozicije Agencije za školovanje kadrova skinuto je sa pozicije kapitalnih investicija 1,8 miliona KM, a sa pozicija direktnih transfera, to jest izvršavanja međunarodnih obaveza BiH 0,5 miliona KM i sa pozicije izdataka po tužbama prema institucijama BiH iznos od milion KM.

– Na taja način nađeno je rješenje za jedan problem koji je rad Komisije za finansije i proračun opterećivao proteklih 15 dana, u suradnji sa Vijećem ninistara BiH, i vjerujemo da su rješenja takva da neće ugroziti uopće rad institucija BiH, a da su doprinijela da se ovaj problem riješi i omogući usvajanje proračuna za 2014. godinu – kazao je Domazet.

Na novinarsko pitanje šta je s razlikom od 300 hiljada KM, Domazet je kazao da 300 hiljada KM ide za Parlamentarnu skupštinu.

– To je ranije usaglašen amandman koji je sada samo još dodatno verificiran – kazao je Domazet.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close