logo
bios

Uskoro trajno rješenje vodosnabdijevanja za građane naselja Bosnići

Objavljeno prije 1 mjesec . u sri, jan 22nd, 2020

U prethodnom periodu završena je prva faza radova na proširenju gradske vodovodne mreže koja je obuhvatala naselja Kula Banjer, Gračanicu i Čekrekčije.

U tom periodu urađeno je 900 priključaka.

U okviru druge faze radova, izvršena je rekonstrukcija vodovodne mreže  u naseljima Topuzovo polje i Arnautovići, gdje je tom prilikom izvršena rekonstrukcija 200 kućnih priključaka. Osim navedenih naselja izvršena je rekonstrukcija svih kućnih priključaka u ulicama Rešada Kadića, Muhameda Hadžijahića, Carica, Ševulje, Križ i Muzaferija. Tako da je na teritoriji grada Visokog do sada rekonstruisano 600 kućnih priključaka.

Planirani radovi u narednom periodu biti će usmjereni na proširenje vodosnabdijevanja u MZ Arnautovići-naselje Bosnići, čiji je cilj trajno rješenje vodosnabdijevanja za građane naselja Bosnići, koji će dodatno biti realizovani u sklopu Projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema.

Rukovodstvo  JKP “Visoko”  i  predstavnici MZ Arnautovići usaglasili su se da će 20 domaćinstava u pomenutom naselju dobiti vodosnabdijevanje, za šta se stekla tehnička mogućnost izgradnjom rezervoara u naselju Kula Banjer.

Ovaj projekat je u vrijednosti 20.000 KM i bit će finansiran iz vlastitih sredstava JKP “VISOKO” d.o.o. Visoko. Ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, početak radova planiran je za 01.03.2020. godine.

Press Grada Visoko

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh