-TopSLIDEKolumne

Uputstvo: Razotkrijte strane agenture u misiji razbijanja BiH: Oni ili mi, borba traje sad!

Piše: Filip LOBO


Često ćete čuti da Bosnom i Hercegovinom špartaju različite vrste agenata i agentura, s različitim misijama i namjerama. I što vrijeme više odmiče, rad tih agentura sve je vidljiviji, država sve manje vidljiva, a narod sluđen traži spas po bijelom svijetu. 

Najopasniji segment agenturnog djelovanja protiv Bosne i Hercegovin, de facto specijalni rat protiv naše države, vodi se kroz njene institucije i organe. Na ključne pozicije neprijateljske političke snage unutrašnjosti angažuju agente izvana i BiH, kako bi mogli koordinisati i doslovno uništavati sve procese koji Bosnu i Hercegovinu približavaju razvoju i i napretku u stvaranju sigurne, napredne, demokratske države. 

Profesor Enver Išerić napisao je svojevrsno uputstvo za one koji rade u organima države kako da prepoznaju sabotažu te države. Uputstvo sadrži smjernice za rad agenata druge države na rukovodećim i komandnim mjestima u vojsci i državnom rukovodstvu, u državi protiv koje se sabotaža realizira.

Kako navede profesor Išerić, pomenuto uputstvo imalo je veći efekat nego bombe, uzevši u obzir izostanak radnog duha i pad morala kod mnogih građana. 

Ukoliko u svojoj organizaciji primjetite ovakva ponašanja i pojave, budite sigurni da se radi o sabotaži naše države od strane agenata, stranih, neprijateljskih država, te takve osobe razotkrivajte i odlučno im se suprotstavljajte. 

No, osim agenata, neke od nabrojanih stvari mogu poduzimati rukovodioci koji za to nemaju uputstva, već to rade zbog nedostatka kompetentnosti, znanja i vještina rukovođenja, ali su im rezultati isti. 

Ovo su upute koje je napisao profesor Išerić: 

1. U cilju pada moralnog duha i produktivnosti, budite pažljivi prema osobama sa neefektivnim učincima, dajte im nezaslužene nagrade, a osobe koje pokazuju efektivne rezultate diskriminišite, ako se žale na posao. 

2. Tražite izvještaje u pismenoj formi.

3. Pri rasporedu posla u prvom redu istaknite nevažne i sporedne zadatke.

4. Najvažnije zadatke povjerite najnekompetentnijim saradnicima.

5. Istrajavajte na perfekcionizmu na pitanjima od najmanjeg značaja.

6. Vraćajte na doradu dokumenta sa malim propustima koji ne mijenjaju suštinu i ne utiču na razumijevanje.

7. Kad god je moguće za sve radne zadatke organizujte radne grupe. Pitanja koja razmatraju radne grupe formulišite što uopštenijim i birokratskijim. U rad radnih grupa uključite ne manje od pet osoba.

8. Umjesto prezentovanja najboljih rješenja organizujte masovne konferencije, saopštenja, sastanke i slično, na kojima, što je moguće češće postavljajte pitanja ne dotičući se suštine teme. 

9. Vraćajte se u toku razgovora riješenim pitanjima i inicirajte ponovne rasprave.

10. Propagirajte strogoću, budite strogi i zahtijevajte na strogoći kod svojih potčinjenih.

11. Uvijek budite sumnjičavi, stavite pod sumnju i znak pitanja na svako rješenje u datom momentu. Zahtijevate odgovor na pravo delegiranja predloženog rješenja, a i predlažite drugo.

12. Povećavajte obim bespotrebnog posla.

13. Povećavajte broj procedura, a broj rješenja nikada ne smije biti manji od tri umjesto jednog jednostavnog.

14. Budite uopšteni prilikom davanja objašnjenja i zadataka

15. Radite polahko i razmišljajte kako uvećati broj aktivnosti da zadatak ne bi bio izvršen.

Vidite li neku sličnost s vremenom u kojem živite i radite?

Naravno da vidite i da vam je nakon uputstva jasno da ste izloženi saradnji i potčinjeni agenturama stranih država koje ruše našu Bosnu i Hercegovinu s krajnjom namjerom njenog uništenja. 

Svako ko ne vidi najveću moguću sličnost s HDZ, SNSD, SDS, PDP, a u ovoj izdvojenoj kategoriji nekompetentnih SDA, DF, SBB, nije svjestan ni vremena ni prostora u kojem živi. 

Naravno da ove “desno” bošnjačke partije nisu čisto strana agentura, one su više plod fakulteta na livadama širom Bosne i Hercegovine, nepotizama i nipotizama, podaničkog i mito zapošljavanja. I nemojte misliti da su manje opasne. Jer te politike kukolj među nama guraju u sami vrh države. Takvi kadrovi obični su blećci, spremni da ne rade ni sat dnevno za dobru platu, dok njihove kolege i saradnici iz redova agentura to vješto koriste. 

Ova druga grupa, koju predvode HDZ i SNSD je zapravo potčinjena hegemonističkim željama vlada u Beogradu i Zagrebu, a agenture i agenti su prožeti kroz njihove redove od vrha do dna. Te agente rukovodstva pomenutih partija, ali i partija koje ih slijede u određenim ciljevima, upumpavaju u državni aparat, na ključna mjesta, s kojih se vode savjetima navedenim u uputstvu profesora Išerića. Želja HDZ-a i SNSD-a za cijepanjem BiH odavno nije upitna, upitno je samo kako ih zaustaviti i zašto one politike koje nazivamo patriotskim nemaju snage da se odreknu kukolja zarad obrazovanih i vještih kadrova. Jer u ovom specijalnom ratu samo takvi kadrovi mogu se boriti protiv stranih agenata koji ruše BiH. 

Poslovično anemična OSA pod rukovodstvom Osmana Mehmedagića odavno je zakazala u svojoj prvobitnoj funkciji obavještajne zaštite države za koju radi. Stoga je i povjerenje da ta sigurnosna agencija može napraviti nešto korisno opalo do te mjere da oni koji dobiju obavještajne podatke ne šalju ih OSA-i nego medijskim redakcijama, uvjereni da je to puno bolji put razotkrivanja neprijatelja. 

Osim pobrojanih, postoji jedna poveća grupa političkih subjekata i ličnosti za koje postoji velika sumnja u motive i pravce njihovog djelovanja, ali to još nije dokazivo, pa ćemo o takvima drugi put. 

Kako god, narod Bosne i Hercegovine, svaki građanin zaposlen u institucije sistema i države mora biti kontraobavještajac i djelovati na zaštiti svoje domovine. Jedino se tako možemo riješiti stranih agenata i našeg kukolja. 

Ili će se oni riješiti nas!

Patria

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close