-TopSLIDEOstali sportoviSport

Ups, Sjeverna Koreja na Balkanu: Srbija prekinula prenos finala zbog takmičarke s Kosova

Gjakova osvojila zlato

Džudistica Nora Gjakova ostvarila je fantastičan rezultat na Olimpijskim igrama u Tokiju i donijela je zlatnu medalju Kosovu.

Gjakova je slavila do 57 kilograma, te je uspjela da dođe do zlatne medalje. Za Kosovo je ovo bila već treća zlatna medalja na Olimpijskim igrama što je zaista sjajan učinak ove države.

Međutim, nevjerovatna stvar desila se pred početak ove borbe na srbijanskoj državnoj teleziviji RTS.

Pred početak finalne borbe RTS je odlučio da prekine prenos jer nisu željeli da prenose meč u kojem se takmiči neko ko predstavlja Kosovo čiju nezavisnost Srbija ne priznaje.

Ova priča postala je glavna tema na društvenim mrežama jer je mnogima nevjerovatno da se takve cenzure rade u 21. stoljeću.

https://twitter.com/djordjega?

Image

Iz RTS-a su se odlučili oglasiti na ovu temu nakon što su ih počeli prozivati na društvenim mrežama, te su ponudili zaista bizarno objašnjenje.

“Većini novinara naše kuće u Tokiju je određena dvosedmični karantin, pa je do prekida prenosa došlo jer nemamo dovoljno ljudi za pokrivanje svih događaja”, poručila je urednica na ovoj televiziji Olivera Kovačević.

Gjakova je u finalu zablistala, a do zlata je stigla nakon što je njena protivnica Sarah Leonie Cysique, diskvalifikovana nakon samo 2:45 minute borbe zbog pokušaja napada glavom.

Prvo zlato Kosovu je donijela Majlinda Kelmendi u kategoriji do 52 kg u Rio De Janeiru prije pet godina.

Portal SportSport.ba 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close