Upriličen sastanak sa privrednicima s područja općine Visoko

U Velikoj sali Općine Visoko, danas je održan sastanak s privrednicima koji posluju na području općine Visoko, a tema sastanka je bila «Definisanje prioriteta u aktivnostima općine Visoko na obezbjeđenju pretpostavki za poboljšanje poslovnog ambijenta».

Sastanku su uz Općinsku načelnicu i rukovodioce službi, prisustvovali direktori i vlasnici oko 60 najvećih privrednih subjekata s područja općine.

Cilj sastanka bio je informisanje privrednika o radu općinske administracije u oblasti privrede u proteklom periodu kao i dalje aktivnosti općinskih službi u stvaranju povoljnijeg ambijenta za poslovanje privrednika.

Tokom obraćanja Općinske načelnice Amre Babić, kao i pomoćnika iz nadležnih službi, iskazan je cilj sadašnje općinske administracije da se razmjene mišljenja, saznaju iskustva privrednika kao i prijedlozi kako bi se definirali pravci rada na rješavanju problema s kojim se svakodnevno susreću u svom poslovanju. Također, Općinska načelnica se zahvalila svim prisutnim na konkretnim prijedlozima koji će biti uvaženi u daljnjim aktivnostima koji se sprovede u općinskoj administracija na stvaranju boljeg i povoljnijeg poslovnog ambijenta.

Na sastanku je zaključeno da se oformi Privredni savjet općine Visoko, zajednički radi na izradi Strategije razvoja općine Visoko kao i udruženim snagama počnu rješavati infrastrukturalni problemi s kojima se susreću privrednici.

Sastanak je ocijenjen dobrom polaznom osnovom za interaktivni dijalog u narednom periodu, te pokazuju spremnost svih zainteresovanih aktera u stvaranju pretpostavki za poboljšanje poslovnog ambijenta općine Visoko.

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close