BiHPrivreda

Uprava BH-Gas predlaže sniženje cijena gasa za više od 14 posto

Sapćenje za javnost

 

Uprava BH-Gas predložit će Nadzornom odboru sniženje cijena gasa za više od 14 posto

 

Uprava Privrednog društva za proizvodnju i transport gasa BH-Gas d.o.o. Sarajevo dostavila je Nadzornom  odboru Društva prijedlog za smanjenje cijena gasa za sve potrošače za više od 14 posto, sa primjenom  od 1. januara/siječnja 2016. godine.

 

Skupština društva BH-Gas, jučer je potvrdila imenovanje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora Društva, a prva sjednica zakazana je za petak 12.02.2016. godine. Uprava BH-Gas očekuje da će NO Društva prihvatiti prijelog i proslijediti ga Vladi Federacije BiH na usvajanje i donošenje konačne odluke.

 

U BH-Gasu naglašavaju da očekuju da će se ovo sniženje cijena u istom procentu odnositi i na krajnje potrošače, odnosno, građane Sarajeva.

 

Također, uprava BH-Gas očekuje da će KJKP Sarajevogas konačno početi redovno  izmirivati svoje obaveze prema BH-Gasu, što do sada nije bio slučaj te je na današnji dan dug dosegao iznos od više od 73 miliona KM (uključujući i fakturu za januar 2016. godine) plus obračunate zakonske zatezne kamate u iznosu preko 17 miliona KM.

 

Uspostavljanje redovnog izmirivanja obaveza Sarajevogasa prema BH-Gasu je neophodno kako bismo mogli redovno izmirivati obaveze prema Gazpromu i na taj način obezbijediti uredno snabdijevanje potrošača u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close