-TopSLIDEBiHPrivreda

Uposlenici svojim idejama doprinose poboljšanju poslovanja

Uposlenici svojim idejama doprinose poboljšanju poslovanja

Dodijeljene nagrade pobjednicima internog takmičenja kompanije Lactalis BH i mljekare Inmer
„I Vaše mišljenje je važno“ 

Prvi put organizovan projekat “I Vaše mišljenje je važno” u sklopu internog takmičenja kompanije Lactalis BH i mljekare Inmer nadmašio je sva očekivanja. Pedeset uposlenika priložilo je 72 ideje, od kojih su tri nagrađene i odabrane za implementaciju. Ovaj veoma važan zajednički projekat uposlenicima, kao najvećim eksperatima u poslovima koje obavljaju, omogućio je kreativno izražavanje, a od velike je koristi za poboljšanje proizvodnih i poslovnih procesa, ostvarivanje ušteda, poboljšanje procedura, osmišljavanje potencijalno novih proizvoda i amabalaža, kao i rješavanje svih ostalih izazova u svakodnevnom poslu.

Sve predložene ideje pažljivo su proučene, a bodovalo ih se prema kategorijama kreativnosti, efikasnosti i mogućim dugoročnim benefitima za poslovanje i razvoj kompanije. Prvu nagradu i aranžman u Istanbulu s četiri noćenja u Grand Hotelu Washington osvojila je laborantica Selmina Kukuruzović. Njena ideja o unaprjeđenju procesa dobivanja atesta UHT proizvoda prepoznata je kao najbrže primjenjiva u nadolazećem periodu i znatno će olakšati načine rada, te osigurati značajne uštede, kako vremenske, tako i finansijske. Druga nagrada, odmor u apartmanskom naselju Bijeli grad u Trebinju pripala je Nisvetu Lanjgiću. Fokus je stavio na zapošljavanje mladog kadra iz srednjih škola i fakulteta. Kroz praksu, savladavanje novih vještina i učenje, mladi mogu osigurati potrebno radno iskustvo, a na ovaj će se način smanjiti deficit radne snage u određenim radnim odjelima, ali i ojačati pozicija kompanije na tržištu rada. Treću nagradu, odmor u Etno selu Stanišić u Bijeljini osvojio je Ramiz Alagić s idejom o odvajanju otpada. Time se znatno poboljšava svakodnevna kvaliteta života svih uposlenika i osigurava očuvanje okoliša.

Ovaj projekat ima dalekosežan utjecaj na uspješan nastavak razvoja kompanije i dokazuje kako svi uposlenici svojim idejama itekako mogu pomoći u daljnjem razvoju poslovanja. U skoroj budućnosti, planira se nastavak internog takmičenja „I Vaše mišljenje je važno“.

Lactalis BH godišnje preradi preko 45 miliona litara mlijeka u Bosni i Hercegovini. U proizvodnom centru, mljekari Inmer, proizvodi se više od 60 proizvoda, a mljekara Inmer svoju proizvodnju bazira na otkupu mlijeka od više 2.000 farmera i zadruga u BiH

***

Lactalis Group danas je globalni lider u mliječnoj industriji, prisutan u svim kategorijama ovog biznisa na tržištu. Lactalis grupa zapošljava 80.000 zaposlenika u 94 zemlje. Robne marke Lactalis Group danas se prodaju u više od 160 zemalja širom svijeta, od kojih su najpoznatije robne marke Président, Galbani, Parmalat, Lactel, Dukat, Société, Seriously Strong, Salakis, Food Master, Lauki, Mama Luise. Kompanija Lactalis BH kao dio Lactalis Group danas se nalazi u samom vrhu mliječne industrije u BiH, a svoju stabilnu poziciju osigurava kontinuiranim ulaganjima u razvoj primarne proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda.

www.lactalis.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close