Univerzalna škola sporta: “ Mala olimpijada visočkih osnovaca”

Univerzalna škola sporta, treću godinu za redom organizuje takmičenje pod nazivom “ Mala olimpijada  visočkih osnovaca” .  Učešće u ovom takmičenju uzet će učenici Osnovnih škola  općene Visoko, uzrasta od  I do V razreda odnosno od 6 do 12 godina. Takmičenje će se održati 18. 5. 2013. godine na
gradskom stadionu Luke sa  početkom  u 10 sati. Pozivamo vas dragi građani da dođete I podržite naše male olimpijce u cjelodnevnom  takmičenju. Naš partner koji je omogućio realizaciju ovog projekta je nevladina organizacija World Vision, ovim putem im se zahvaljujem na prepoznatoj ideji I značaju ovog projekta. I ove godine su obezbjeđene vrijedne nagrade za pobjednike tamičenja kao I pojedninačne nagrade za takmičare.  Cilj takmičenja je buđenje sportskog duha  koji utiče na razvoj moralnih I karakternih crta I osobina ličnosti  ( upornost, borbenost, hrabrost,  samopouzdanje … ) ,koju su bitne kako za uspjeh u sportu tako I za uspjeh u životu.

IGRA UPOTPUNJUJE ČOVJEKOV ŽIVOT, POTIČE EMOTIVNU RAVNOTEŽU KOJU SVAKODNEVNI RITAM ŽIVOTA NARUŠAVA. Naša djeca imaju pravo na igru, jer igra je njihov način da nauče I postanu  jedna cjelovita biopsihosocijalna ličnost.

Očekujemo vas u što većem broju, a mi vam obećavamo da ćete uživati u vještinama I spretnostima naših mališana.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close