Izvještaj MUP-a ZDK za 13.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 13.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, fizičkim napadom, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 13.05.2013. godine, u 01,40 sati, na parkingu u ulici Stanični trg, od strane lica H.A. i P.J., oba iz Zenice, izvršen je pokušaj krađe akumulatora sa putničkog motornog vozila golf, registarskih oznaka E13-T-977, vlasništvo Z.R. iz Zenice. Od strane policijskih službenika navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 12/13.05.2013. godine, u vremenu od 19,00 do 06,00 sati, u ulici Travnička cesta, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila BMW, registarskih oznaka E70-A-170, vlasništvo H.M. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Visoko

Dana 13.05.2013. godine, u 21,45 sati, obavještena je Policijska stanica Visoko da je u mjestu Arnautovičko Polje, na benzinskoj pumpi „Petrol“, izvršeno razbojništvo od strane jednog nepoznatog maskiranog lica, kojom prilikom je isto, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem prema radnicima pumpe, iz kase otuđilo određenu količinu novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close