Visoko

UNHCR: Branislavu Kuzmanoviću humanitarna donacija – 10 ovaca i 2 ovna

Humanitarna organizacija Hilfswerk Austria International, kao partner UNHCR-a tokom 2017. godine, realizuje niz aktivnosti u sklopu Projekta finansiranog sredstvima UNHCR-a, pod nazivom „Pružanje pomoći za održivost raseljenim osobama i povratnicima i podrška UNHCR-u u upravljanju podacima“.

Aktivnosti se dijelom realizuju kroz nabavku roba/sredstava za samozapošljavanje i ostvarenje prihoda za korisnike Projekta – povratnike i raseljena lica na području nekoliko općina i gradova u Bosni i Hercegovini.

Slika 2

U okviru pomenutog Projekta, također se realizuje i dodjela pojedinačnih grantova za ekonomsku održivost najugroženijim porodicama povratnika i raseljenih osoba u Bosni i hercegovini i to putem Interventnog fonda UNHCR-a.

U okviru ovog dijela pomoći na području općine Visoko UNHCR je identificirao i odabrao korisnika Branislava Kuzmanovića, kojem je danas na kućnoj adresi u Podtušnjićima isporučena vrijedna donacija – 10 ovaca i 2 ovna.

Slika 1

Isporuci i primopredaji stoke prisustvovali su predstavnici Općine Visoko i Humanitarne organizacije Hilfswerk Austria International kao partnera UNHCR-a, te predstavnik nadležne općinske veterinarske inspekcijske službe.

Upriličeno je i potpisivanje tripartitnog ugovora između korisnika donacije, Općine Visoko i implementatora Hilfswerk Austria International-a, a sve u cilju što bolje realizacije Projekta i provođenja zakonom propisanih obaveza.

Slika 3

Slika 5

Press Općine Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close