LifestyleShowbiz

Umro George Michael: Legendarni pjevač napustio svijet u 53. godini života

Pjevač George Michael preminuo je u 53. godini života, prenijeli su svjetski mediji.

Lokalna policija iz Thames Valley-a objavila je kako je ekipa Hitne pomoći pozvana na imanje u Oxfordshireu u 13,42 sati prema lokalnom vremenu, a prema za sada dostupnim informacijama nema sumnje da bi pjevačeva smrt bila nasilna.

Službena izjava

U službenoj izjavi Michaelovog izdavača što ju je objavio BBC stoji: “S velikom tugom možemo potvrditi da je naš dragi sin, brat i prijatelj George preminuo u svom domu tokom Božića. Porodica traži da se poštuje njihova privatnost u ovom teškom trenutku. Za sada nećemo davati dodatne izjave”.

George Michael rođen je kao Georgios Kyriacos Panayiotou, 25. juna 1963, a slavu je stekao tokom 1980-ih kao član dua Wham! što ga je osnovao s prijateljem iz školskih dana Andrewom Ridgeleyjem.

Njegov prvi solo singl, ‘Careless Whisper’ objavljen je u vrijeme dok je još bio član Wham!-a i prodan je u šest milijuna primjeraka.
Kao solo umjetnik prodao je više od sto milijuna albuma širom svijeta do 2010. godine.

Njegov prvi solo album, ‘Faith’ ostvario je prodaju od 20 milijona primjeraka, a Radio Academy proglasila je Michaela za najčešće puštanog autora na britanskom radiju između 1984. i 2004.

Godine 2005. objavljen je dokumentarni film ‘A Different Story’ o njegovom privatnom životu i karijeri. Godinu dana kasnije George Michael najavio je svoju prvu turneju u 15 godina. Turneja ’25 Live’ trajala je pune tri godine.

Zdravstveni problemi

Prema dostupnim podacima Michael je početkom ovog mjeseca s Naugty Boyem počeo rad na novom albumu, dok je u novembru kraju priveo rad na dokumentarcu “Freedom”.

Poznato je da je tijekom 2011. godine odgodio dio koncerata nakon što je završio u bolnici s upalom pluća.

Liječio se u Beču, da bi nakon povratka u London izjavio kako je bio na rubu smrti. Liječnici su obavili kompliciran zahvat na bi li mu omogućili da slobodno diše nakon što je neko vrijeme u bolnici bio bez svijesti.

Daily Mail podsjeća da se Michael borio s ovisnošću o alkoholu i drogi, no što je bio uzrok njegove smrti za sada nije službeno potvrđeno. Neslužbeno semože čuti da je u pitanju zatajenje srca.

 Oslobođenje
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close