-TopSLIDEBiHPolitika

Ukoliko Dodik krene s rušenjem sistema indirektnog oporezivanja – Urušit će budžet RS-a koji to ne može izdržati

ĐONLAGIĆ NAJAVLJUJE MOGUĆI RASPLET

“Implementacija Memoranduma SANU. To se vidi po tačkama koje idu i po aktivnostima koje se realizuju”, kazao je predsjedavajući Kluba zastupnika DF-a u Parlamentu BiH Dženan Đonlagić.

Dženan Đonlagić, predsjedavajući Kluba zastupnika DF-a u Parlamentu BiH, kazao je za FTV da nedvojbeno i Dejtonski mirovni sporazum i sve što se dešava na Zapadnom Balkanu, uključujući i priču o Kosovo, je američki projekat.

-Ne želim da vjerujem da će američka administracija odustati od priče na Zapadnom Balkanu, uključujući i BiH i Kosovo, gdje su uložili ogromna i finansijska i politička sredstva i resurse i vrijeme. No, nema nikakve dileme da sa pričom o političkim predstavnicima u BiH, tu prije svega mislim na Čovića i Dodika koji odlaze unakrsno u Beograd i Zagreb. Dakle, na jelovniku je opet BiH. Ukoliko Dodik krene u priču recimo rušenja sistema indirektnog oporezivanja nemam nikakve dileme, i to ljudi koji žive u RS-u trebaju da znaju, da će on finansijski slomiti entitet. Urušit će budžet RS-a koji to ne može izdržati, kazao je Šonlagić, te dodao:

-Čovjek to radi vrlo svjesno. Motivi su različiti, a jedan od njih je zaštita imetka i prvobitne akumulacije kapitala. To je lični motiv. I drugi motiv je politički projekat. Dakle implementacija Memoranduma SANU. To se vidi po tačkama koje idu i po aktivnostima koje se realizuju. U konačnici, ukoliko uruši Dejtonski mirovni sporazum, dakle država BiH će ostati i opstati. Njene institucije će nastaviti da funkcionišu. Ako uruši Dejtonski sporazum urušit će i entitete, urušit će Republiku Srpsku i vratit ćemo se na Ustav BiH i na Republiku BiH, poručio je Đonlagić.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close