-TopSLIDEBiHPolitika

Zet odbjeglog ratnog zločinca Milomira Savčića prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca

Aleksandar Macan sa Pala prvoosumnjičeni je za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, saznaje Istraga.ba. U pitanju je zet Milomira Savčića, odbjeglog optuženika za genocid u Srebrenici.

Pripadnici SIPA-e i MUP-a Kantona Sarajevo pretresaju stan u kojem je živio Aleksandar Macan. On, međutim, nije pronađen na adresi, a policija saslušava njegovu suprugu Marijanu Savčić Macan.

Prema informacijama Istrage, Macanov DNK profil izolovan je na mjestu ubistva sarajevskih policajaca. Istražitelji u njegovom stanu traže i informacije o aplikaciji koja je korištena za komunikaciju u noći u ubistva, u oktobru 2018. godine. Macan je ranije povezivan sa krađom automobila.

Trenutno traju pretresi i objekata koje je koristio i Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, koji je ovog ljeta pobjegao u Srbiju, nakon što mu je Sud BiH odredio pritvor zbog kršenja mjera zabrane. Međutim Savčićevo zadržavanje nije naređeno do odluke Suda što je on iskoristio za bijeg.  

Savčićeva kćerka i supruga prvoosumnjičenog ubice, Marijana Savčić-Macan, zaposlena je u MUP-u Republike Srpske. Upravo je zbog toga SIPA pretresa i prostorije Policijske stanice na Palama, gdje je radno mjesto supruge Aleksandra Macana.

Prema informacijama Istrage, Macan je pobjegao u Španiju.

Patria

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close