Uhvačeni počinioci teške krađe u Maglaju

U toku noći 17/18.03.2013. godine, u ulici Titova u Maglaju, izvršene su teške krađe u trgovačke radnje „Nedim i Naida“ i „Eni“, iz kojih je otuđena određena količina odjevnih predmeta, te teška krađa u foto studio „Bašić“, odakle je otuđena centralna kompjuterska jedinica sa monitorom. Na mjestima izvršenja krivičnih djela izvršeni su uviđaji od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Maglaj. Prilikom vršenja uviđaja i pregleda šireg područja mjesta izvršenja krivičnih djela, u pvc vrećama pronađeni su predmeti za koje je utvrđeno da potiču iz navedenih teških krađa. Takođe, pronađena su i sredstva koja se koriste za izvršenje krivičnih djela, koja su izuzeta radi potrebnih vještačenja.

Brzom intervencijom policijskih službenika Policijske stanice Maglaj koji su poduzimali operativne aktivnosti na terenu na prikupljanju informacija i saznanja o izvršiocima navedenih krivičnih djela, u ulici Pionirska u Maglaju, lišena su slobode tri lica zbog sumnje da su izvršila navedena krivična djela. Tom prilikom utvrđeno je da se radi o licima: H.V., A.A. i I.A., sva iz Zavidovića, nakon čega je u službenim prostorijama za zadržavanje nad istim zavedena kriminalistička obrada. Tokom kriminalističke obrade došlo se do saznanja da se lice A.A. može dovesti u vezu i sa izvršenjem krivičnih djela iz ranijeg perioda i to četiri krivična djela teška krađa, izvršena u toku noći 01/02.03.2013. godine na području općine Maglaj, kao i pet krivičnih djela teška krađa, izvršenih u toku noći 07/08.03.2013. godine, u trgovinske objekte u Tržnom centru u Maglaju, kojom prilikom je otuđena određena količina odjevnih i drugih predmeta.

Dana 18.03.2013. godine, po naredbi Općinskog suda u Zavidovićima, od strane istražitelja policijskih stanica Zavidovići, Maglaj i Žepče, na tri lokacije: u ulici Česme, u mjestu Skroze i u mjestu Gornji Kovači, općina Zavidovići, izvršeni su pretresi kuća koje koriste navedena lica. Tom prilikom, u kući A.A. pronađena je veća količina odjevnih predmeta za koje je utvrđeno da potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Nakon kompletiranja predmeta i dokumentovanja naznačenih krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Maglaj biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv lica: A.A., rođenog 1987. godine, H.V., rođenog 1991. godine, i I.A., rođenog 1984. godine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela teška krađa iz člana 287. KZ FBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close