Ugovor Ekonomskog fakulteta i Klasa: Najbolji studenti obavljat će pripravnički rad u Klasu

Ekonomski fakultet u Sarajevu i bh. prehrambena industrija Klas potpisali su danas memorandum o razumijevanju kojim je ozvaničen početak saradnje na različitim nivoima i kroz različite aktivnosti.

Kako je kazao dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Željko Šain za fakultet ovo predstavlja uspostavljanje i širenje saradnje sa realnim sektorom u cilju praktične edukacije studenata i istraživačkog rada nastavnog osoblja.

– Memorandumom će naši studenti moći ići u sve kompanije AS grupacije, koja je vlasnik i Klasa, da nauče kako da praktično primjene stečena teoretska znanja. Također, ugovorom je definisano da naši stručnjaci odlaze u kompanije AS Grupacije i vrše edukaciju uposlenika, ali i da menadžeri iz ove Grupacije dolaze i predaju studentima Ekonomskog fakulteta, kazao je Šain.

Prema riječima Rusmira Hrvića, direktora Klasa, dva najbolja studenta sa Ekonomskog fakulteta dobit će mogućnost da obavljaju pripravnički staž i steknu prvo iskustvo u kompaniji Klas.

– Također, jedan student koji bude radio na projektima koji u fokusu imaju AS Grupaciju dobit će priliku da obavlja pripravnički staž u Klasu, kazao je Hrvić.

Kako je naglašeno ovakav vid saradnje predstavlja implementaciju ustaljene svjetske prakse, te je dodatan korak prema jačanju odnosa između akademske i poslovne zajednice u BiH.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close