-TopSLIDELifestyleVisokoZdravlje

UG “Maštalica” Visoko: LOGOPED za rehabilitaciju govora djece i odraslih

Udruženje “Maštalica” je osnovano početkom 2017. godine nakon jasno uviđene potrebe za formiranjem jednog takvog udruženja na području grada Visoko, kao i šire okoline.

Ciljevi Udruženja su unaprijeđenje kvalitete života osoba s teškoćama u razvoju kroz terapeutski rad stručnih lica i to diplomiranog logopeda – surdoaudiologa i diplomiranog edukatora – rehabilitatora, osoba s višegodišnjim iskustvom u radu s osobama s posebnim potrebama.

Plan Udruženja je omogućivanje pomoći stručnjaka iz drugih srodnih oblasti, kao i učešće volontera. Udruženje je svoje kapacitete stavilo na raspolaganje i osobama bez teškoća u razvoju, kao i odraslim osobama, a kojima je prema procjeni same osobe ili stručnjaka potreban određeni vid stručne pomoći iz oblasti rehabilitacije govora i sluha, odnosno tretman logopeda, ili iz oblasti specijalne edukacije i rehabilitacije, odnosno tretman edukatora – rehabilitatora. Osim toga, ciljevi obuhvataju i pružanje prilika za socijalizacijom i druženjem, kreativnim izražavanjem, okupacionom terapijom, zatim savjetovanje i edukacija roditelja, uključivanje u lokalnu zajednicu i saradnja sa svim drugim relevantnim organizacijama i stručnim službama, a sve sa krajnjim ciljem stvaranja najmanje restriktivne okoline, odnosne zajednice koja pruža jednake mogućnosti za sve i omogućava da dostigne maksimalni mogući stepen kapaciteta svakoj osobi pojedinačno.

Profil FB

Kontakt:

telefon:061 070 932

Adresa: PC Vizija, treći sprat

www.mastalica.org

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close