-TopSLIDEBiHOpćine BiHPolitika

Udruženjima povratnika i civilnih žrtava rata donirana sredstva za rad

Organizacija Rahma International iz Kuvajta danas je na preporuku Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u BiH udruženjima povratnika i civilnih žrtava rata sa područja tri općine podijelila poljoprivredne mašine, mašine za rad u tekstilnoj industriji, muzne krave i ovce.

Donacije su uručene u Stupnom Dolu kod Vareša, a dobili su ih članovi Udruženja Logoraša iz Prozora, te udruženja “Zvijezda” iz Vareša i “Sehara” iz Goražda.

Ekrem Čelebić, projekt menadžer u organizaciji Rahma International, je kazao da je današnja aktivnost dio projekta “Oživimo selo” koji se realizuje već nekoliko godina.

received_811144187140832.jpeg - Udruženjima povratnika i civilnih žrtava rata donirana sredstva za rad

– Danas smo ovdje u Stupnom Dolu zahvaljujući donaciji Rahma International, zahvaljujući Ambasadi Države Kuvajt u našoj zemlji, Islamskoj zajednici i udruženjima koja su aplicirala, a za čiju aplikaciju se našlo sluha – kazao je Čelebić.

Mr. Medina Mehmedović Mulalić, voditeljica Odjela za saradnju s državnim institucijama i nevladinim organizacijama u Upravi za vanjske poslove i dijasporu je zahvalila Državi Kuvajt, Ambasadi i organizaciji Rahma International koji su prepoznali značaj ove aktivnosti.

received_1110912029681076.jpeg - Udruženjima povratnika i civilnih žrtava rata donirana sredstva za rad

– Ovo je rezultat naše višegodišnje saradnje, a radi se o posredovanju između lokalnih udruženja i jedne velike organizacije, što rezultira pružanjem pomoći krajnjim korisnicima, kojima je ona zaista potrebna – rekla je mr. Mehmedović Mulalić.

Likić Mulija koja u Stupnom Dolu živi sa mužem i sinom kaže da će motokultivator koji je dobila zasigurno doprinijeti opstanku na ovom području, kao i nastojanju da njen sin ostvari određene ciljeve upravo u mjestu gdje je rođen.

– Ovo je velika želja koju sam imala u životu. Imam dijete koje želi otići negdje, kako bi zaradio koji dinar i kako bismo mi mogli nešto ostvariti.

received_243140965027083.jpeg - Udruženjima povratnika i civilnih žrtava rata donirana sredstva za rad

Ispala je ova prilika, pa sam mu rekla da sačeka hoćemo li proći za donaciju koja će olakšati rad, privređivanje i obradu zemlje koju imamo – kazala je.

Motokultivator je dobio i Murat Čelik iz Foče.

Ekipi Media centra Islamske zajednice je kazao kako će donacija olakšati u svemu onome što su njegovi planovi kao povratnika.

– Mogu slobodno reći da je mašina došla u prave ruke. Ja tamo nisam otišao na ekskurziju, niti turistički.

received_785270149938399.jpeg - Udruženjima povratnika i civilnih žrtava rata donirana sredstva za rad

Nisam tu privremeno, došao sam da radim, živim od svog rada, te pomažem sebi i drugima – rekao je Čelik. 

Projekat “Oživimo selo” organizacije Rahma International djeluje već godinama, a u okviru njega su do današnjeg dana donirana sredstva za rad u iznosu od 500.000 KM.

(Preporod.info)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close