Udruženje poslodavaca FBiH: Politička situacija odbija investitore

Udruženje poslodavaca Federacije BiH danas će svečanom akademijom u Sarajevu obilježiti 10 godina rada, a tim povodom danas je održana i konferencija za novinare.

– Vrijeme kada proslavljamo 10 godina postojanja, izuzetno je teško zbog ekonomske krize, tako da se ni mi poslodavci, a ni zajednica, ne možemo pohvaliti okruženjem za razvoj biznisa, rekao je predsjednik Udruženja Safudin Čengić te dodao da je politička situacija u BiH takva da odbija poslodavce, investitore, da dođu u BiH.

Udruženje je danas potpisalo Memorandum o saradnji i aktivnom članstvu u UN Mreži globalnog sporazuma u BiH. Edhem Pašukan, predsjednik grupacije poslodavaca iz oblasti finansijskog poslovanja UO UPFBiH, kazao je da je osnovna ideja Mreže globalnog sporazuma uvezati kompanije koje svojim djelovanjem pokazuju društvenu odgovornost.

– Želja nam je da sa UPFBiH postignemo bolje rezultate i povećamo broj kompanija koje su društveno odgovorne, rekao je Pašukan.

Trenutno je u Mreži 85 kompanija i organizacija. Uprkos svim teškoćama, pokazalo se da je poslovni sektor najzdraviji sektor u BiH, rečeno je tokom jučerašnje konferencije.
Udruženje poslodavaca pokrenulo je inicijativu podrške Udruženju obrazovanje gradi BiH i na taj način pokazalo opredijeljenost članica za razvijanje korporativne filantropije.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close