Udinese ipak stiže na Bilino Polje

Široki Brijeg će svoju utakmicu 3. pretkola Evropske lige protiv italijanskog Udinesea ipak igrati u Zenici, na stadionu Bilino Polje, odluka je UEFA-e, potvrdio nam je ovo Dragan Soldo, generalni sekretar bh. premijerligaša.

On je rekao za naš portal da se ekipa i logistički dio kluba već priprema za utakmicu u Zenici. Soldo kaže da su već uspostavljeni kontakti s ljudima iz Čelika, u čijem je vlasništvu stadion.

Soldo je rekao da je ovakvu odluku donijela Takmičarska komisija UEFA-e, iako je Komisija za sigurnost dala zeleno svjetlo za odigravanje utakmice.

Sekretar Širokog kaže da na stadionu nema spornih elemenata, već da je ovakva odluka donesena zbog činjenice da kontrolor UEFA-e nije dolazio na stadion kako bi se uvjerio u kvalitet Pecare.

Soldo je rekao da je delegat u izvještaju napisao da se utakmica 3. pretkola može igrati u Širokom Brijegu uz neznatne izmjene koje se mogu izvršiti “tokom noći”.

“Žao nam je jer smo uložili mnogo u stadion, stalno radimo promijene i gledateljima nudimo nešto novo. Nažalost, to nije stiglo do UEFA-e”, rekao je Soldo.

Ipak, on očekuje mnogo publike na Bilinom Polju, iako je svjestan da će magnet biti Udinese, peta ekipa iz italijanskog prvenstva.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close