PolitikaZDK

U Zenici jedna djevojčica oteta, a druga uspjela pobjeći

U naselju Tetovo u Zenici jutros je ispred Osnovne škole “Hasan Kikić” prijavljena otmica dvije djevojčice, a kako je za Klix.ba kazao zamjenik direktorice škole Mustafa Krgo, jedna djevojčica je uspjela pobjeći, dok se za drugom još uvijek traga.

 Prema njegovim riječima, djevojčica koja je uspjela pobjeći pohađa šesti razred OŠ “Hasan Kikić” i trenutno se nalazi u Hitnoj pomoći u Zenici.

“Riječ je o 11-godišnjoj djevojčici koja je uspjela pobjeći, a za drugom se još uvijek traga. Ne znamo njen identitet niti uzrast te se zbog toga u školi vrši provjera i brojno stanje djece. Stanje je nazabrinjavajućem nivou, a mi već odavno apeliramo da se u blizini škole formira policijska stanica, ne samo zbog ovog slučaja, već i zbog prodaje alkohola u blizini ustanove”, izjavio je Krgo.

Predstavnik Vijeća roditelja škole Branko Zadić za naš portal je izjavio da su roditelji potreseni te da ih je jutrošnja vijest o otmici itekako uznemirila.

Nezvanično, policija traga za crnim kombijem.

Podsjećamo, pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) jutros je prijavljena otmica djevojčice u naselju Tetovo, a na mjestu događaja su i pripadnici Specijalne policije.

 Klix.ba
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close