U Visokom se gradi veliki kulturni centar

Kulturni centar, kongresna dvorana za 450 osoba, dvije manje dvorane za multipleks kino, nekoliko kabineta za razne vidove edukacije, biblioteka, čitaonica i niz drugih popratnih sadržaja, te veliki prostor na vrhu pod staklenom kupolom za izložbe i druge vrste skupova, poklon je koji su Visoko i Visočani dobili od turske bratske općine Altındağ, piše portal Vipromo.ba.

Objekat će imati ukupno 3.200 kvadratnih metara površine i omogućit će nove sadržaje koji će privući omladinu kompletne općine Visoko, ali i mlade iz okolnih gradova.

Kulturni centar, objekat za kojim je Visoko žudilo, završetkom izgradnje dovest će ozbiljne kulturne, privredne, političke i zabavne događaje, konačno obogatiti kulturni i društveni život, a ujedno biti i pokretač razvoja trgovine, zanata i svih vrsta uslužnih djelatnosti.

Obzirom da se postojeća saobraćajnica koja ide kroz naselje Prijeko planira izmjestiti iza Kulturnog centra, objekat će biti uklopljen u prelijepi ambijent parka naslonjenog na samu obalu rijeke Fojnice, što mu daje dodatnu vrijednost i ljepotu.

Novo lice Visokog otvara perspektive i vraća nadu da Visoko nije grad iz kojeg se ide, nego da ponovo postaje grad u koji se dolazi.

Visoko je konačno krenulo naprijed i neće stati. Lokalna vlast koja je u stanju za godinu dana mandata vođenja Općine pokrenuti i dovesti do realizacije ovako velike projekte, budi nadu da će se uhvatiti u koštac i sa ostalim problemima lokalne zajednice te ih u skorijoj budućnosti riješiti na dobrobit svih stanovnika općine Visoko.

ekapija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close