-TopSLIDEKošarkaSportVisoko

U Visokom održana završnica Lige mladih ZDK za juniorke u košarci

Ova subota će se pamtiti kao veliki dan za grad Visoko i Košarkaški klub B.I.G. Naime, u subotu 29.05.2021. godine u našem gradu održala se završnica Lige mladih ZDK za juniorke. Od tri ekipe koje su se kvalifikovale, jedna je bila i ekipa naših djevojaka iz KK B.I.G. Utakmice su bile zanimljive, te sama borba za prvo mjesto poprilično neizvjesna. Naše djevojke su kući odnijele bronzu, djevojke ŽKK Tešanj srebro, a pobjednice Lige mladih su bile djevojke iz KK Jumper iz Zenice.

“Ovo je bila jedna velika prilika za naš klub, a samim tim i grad Visoko, da se dokažemo u najboljem svjetlu, kao dobri domaćini i organizatori, što smo nadamo se i opravdali. Želimo zahvaliti Feđi Jovanoviću, predsjedniku Košarkaškog saveza ZDK, što nam je pružio priliku da budemo domaćini na završnici Lige mladih za djevojke, te glavnom sekretaru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Ameru Čolanu, koji je svojim prisustvom uveličao ovaj događaj u našem gradu. Također se zahvaljujemo svima koji su učestvovali u organizaciji ove završnice te svim ekipama na fer i korektnoj igri. Nadamo se da ćemo i u budućnosti biti domaćini ovako bitnih turnira”, rekli su iz Uprave KK B.I.G.

“Igre su bila krajnje fer i korektne. Vidjelo se da su djevojke spremne, uigrane i sa velikom željom za igrom. S obzirom da su naše djevojke mlađe, tačnije kadetkinje, neke čak i pionirke, a igrale su sa juniorkama, mi smo jako zadovoljni sa plasmanom i ponosni na naše djevojke. Ovo je za njih također jedno lijepo iskustvo, iz kojeg su dosta i naučile i testirale svoje sposobnosti. Nama preostaje samo da nastavimo ažurno sa radom”, izjavila je mlada, ali iskusna trenerica KK BIG Samra Suljić.

KK B.I.G.

Košarkaški klub “Visoko”

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close