U spomen na Toešeta Proeskog iz Nove Gradiške ka Kruševu krenuo maraton

Osam godina od tragične smeti makedonskog slavuja

Jutros je krenuo maraton od Nove Gradiške do Kruševa u spomen na Tošu Proeskog. Osam godina je prošlo otkako nas je napustio nikad prežaljeni makedonski slavuj. Jutrošnji maraton krenuo je u prisustvu predsjednice Fan cluba Toše Proeskog Stele Prislan, direktorice Turističke zajednice Grada Nove Gradiške Dinke Matijević, te predsjednika Udruge rukometnih veterana Gorana Matijevića, piše Index.

– Jutros smo iz hladne Nove Gradiške ispratili maratonce na put prema Kruševu. Ove godine tradicionalno je u Novu Gradišku došla grupa mladih makedonskih sportaša kako bi svojim sudjelovanjem u maratonu odala počast Toši Proeskom. Jučer su u 18.30h na spomen obilježju ispred Elektrotehničke i ekonomske škole položili svoj vijenac, a danas krenuli put Makedonije, put Kruševa – rekla je Stela Prislan.

Maraton od Nove Gradiške do Kruševa dug je 900 km, a sam dolazak maratonaca na posljednje počivalište Toše Proeskog, na Gumenj očekuje se nakon 80 sati trčanja. Na samu godišnjicu u petak 16.10. kada će maratonci stići u Kruševo, u Zagrebu će biti od 17 do 18 sati otvorena crkva na Rokovom perivoju za sve one koji se na svoj način žele prisjetiti Toše Proeskog, a uspomenu na njegov lik i djelo i dalje nakon osam godina čuvaju.

Autor: (J. Be.) – avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close