U prepunom BNP Zenica: Massimo održao dvosatni spektakl

Bosanskohercegovačka turneja Massima Savića sinoć je nastavljena u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, nepune dvije godine nakon prvog nastupa u istoj sali, koja je i ovaj put bila premala da primi sve one koji su htjeli poslušati ovog sjajnog muzičara, pjevača i njegov bend.

Uz desetine vlastitih hitova nastalih proteklih decenija, Massimo je izveo i po jednu pjesmu “Azre” i “Bijelog dugmeta” u posebnim aranžmanima, ali je zeničku publiku počastio rijetko izvođenim numerama  na koncertima, poput “Ljubice”.

Nakon tri pjesme izvedene na bis, Massimo je “apelovao” publiku da koncert privodi kraju, jer je svirka trajala više od dva sata neprekidne jake energije, a sa scene on i njegovi pratioci ispraćeni su dugotrajnim aplauzom petstonjak Zeničana, koji su posljednji dio koncerta dočekali na nogama, razigrani i u plesu.

Massimo je prizno da mu je prošli koncert 2012. godine jedan od najboljih u karijeri, iako ga je izveo narušenog zdravlja, a na scenu je izašao nakon što je stigao iz hitne pomoći.

– Ovaj koncert nije zaostajo za tom, tadašnjom energijom i još jednom sam se uvjerio da je zenička publika posebna, kazao nam je nakon koncerta. Da između Massima i zeničke publike postoji poseban fluid dokazano je i da će, na zahtjev publike, Massimo održati još jedan koncert, 12. marta (koji je već rasprodat). U međuvremenu, nastupiće u Sarajevu 8. marta, u Domu mladih, te 10. marta u Mostaru, u Domu Herceg Stjepana Kosača.

www.magazinplus.eu – Adnan Džonlić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close