U mjestu Kozarci, općina Zenica, smrtno stradao S.R.

Kao što je javnost obaviještena, dana 19.11.2013. godine, u mjestu Kozarci, općina Zenica, u kući vlasništvo S.R., od strane NN lica došlo je do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je navedeno lice, od posljedica zadobijenih povreda, smrtno stradalo na licu mjesta.

U proteklom periodu, policijski služebnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su poduzimali operativne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kao i druge radnje naložene od strane Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela i otkrivanja i procesuiranja izvršilaca istog.

Nakon opsežne istrage, prikupljenih tragova sa lica mjesta i izvršenih potrebnih vještačenja, prikupljenih informacija, obavještenja i drugih dokaza sa terena, te uzetih izjava od više osoba, dana 16.01.2014. godine, na osnovu naredbe Općinskog suda Zenica, na više lokacija na području općine Zenica izvršeni su pretresi kuća i stambenih objekata koje koriste lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Tom prilikom, slobode su lišeni J.A., rođen 1990. godine, i M.S., rođen 1992. godine, oba lica iz Zenice, dok lice Š.S., rođeno 1987. godine, iz Zenice, nije pronađeno i za istim se traga. Nad licima lišenim slobode je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

O daljim aktivnostima na otkrivanju navedenog krivičnog djela i izvršioca javnost će biti blagovremeno obaviještena.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close