U galeriji “Likum 76” izložba slika na temu “Zdravlje mladih”

Udruženje “Damar omladine”  obavještava javnost da će 15. aprila ove godine u prostorijama Galerije “Likum 76” u Visokom biti upriličeno otvorenje izložbe slikarstva amaterskih radova naših srednjoškolaca sa područja općine Visoko na temu “Zdravlje mladih” u sklopu projekta “Prijateljski centar za zdravlje mladih”  programa All Inclusive Fondacije Mozaik, koji finansira Fondacija Light for the World iz Austrije i Austrijska razvojna agencija, a implementira Udruženje “Damar omladine”.
Amaterski radovi su nastali na radionicama slikarstva koje su održane u prostorijama gradske galerije gdje su učešće uzeli i mladi iz Dnevnog centra  za djecu i odrasle sa posebnim potrebama iz Visokog.
15. april je ujedno i završetak implementacije projekta “Prijateljski centar za zdravlje mladih”, a ovim putem se zahvaljujemo na suradnji uposlenicima/icama  i direktorima/icama  OŠ “Safvet-beg Bašagić, OŠ “Kulin Ban”, Gimnazije Visoko, JU “Dom zdravlja” Visoko, Službi za društvene djelatnosti pri Općini Visoko,  vršnjačkim edukatorima kao i svim aktivistima našeg Udruženja.
Udruženje “Damar omladine” će i dalje da nastavi sa aktivnostima promocije zdravih stilova života na području općine shodno svojim kapacitetima.
Vaše prisustvo pomenutoj izložbi  nam je pokazatelj inkluzivnosti naše lokalne zajednice.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close