Izvještaj MUP-a ZDK za 10.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 10.04.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 10.04.2014. godine, u ulici Kočeva, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, od strane inspektora Sekora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona izvršen je pretres stana koji koristi M.M. iz Zenice. Tom prilikom pronađena je određena količina biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice M.M. je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 10.04.2014. godine, u OŠ „Kulin ban“, izvršeno je krivično djelo teška krađa, kojom prilikom su iz ormara otuđene dvije torbe u vlasništvu T.D. i K.S., uposlenica navedene škole. U dvorištu škole pronađene su otuđene torbe, te dokumenti i dio otuđenog novca koji se nalazio u torbama. Zbog postojanja sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, u prostorijama Policijske stanice Visoko, u prisustvu roditelja ispitan je maloljetni K.E., kod kojeg je pronađen ostatak otuđenog novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U toku noći 09/10.04.2014. godine, u mjestu Gornja Seoča, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo R.D., iz koje je otuđen laptop, te određena količina drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close