logo
bios

U Francuskoj zbog premalog broja učenika u školama – upisali ovce

Objavljeno prije 1 godina . u sub, maj 11th, 2019

TREBA LI SLIJEDITI NJIHOV PRIMJER?! U Francuskoj zbog premalog broja učenika u školama – upisali ovce

Broj učenika koji opada, dovodi budućnost nekih razreda u francuskim školama u opasnost, pa su roditelji mislili provesti neke poteze koji su “izvan okvira”

Petnaest ovaca je upisano u jednoj francuskoj osnovnoj školi kao dio plana očuvanja razreda u školi kojoj prijeti opasnost od zatvaranja, piše Sky News.

U Crets enu Belledonneu, malom gradu u Franscuskoj s manje od 4000 ljudi u podnožju Alpa, postoji škola kojoj je rečeno da će morati smanjiti svoje razrede zbog smanjenja broja učenika.

U školi je samo 261 učenika – ali sada im se pridružilo više od desetak ovaca u simboličnom potezu kako bi se uhvatili u koštac s onim što su roditelji opisali kao “bijednu situaciju”.

Domaće životinje je omogućio lokalni pastir Michel Girerd, koji je uz pomoć psa otpratio nove učenike u školu kako bi ih službeno upisali u njihove rodne listove.

Među imenima ovaca dodanim u registar tijekom ceremonije koju su pratili roditelji, učitelji i djeca bila su Baa-bete i Saute-Mouton.

Gaelle Laval, jedna od roditelja koji stoji iza inicijative, izjavila je za novine Le Parisien: “Nacionalno obrazovanje je, nažalost, samo u brojkama. No sada ćemo povećati broj učenika i sve će biti u redu.”

Škola trenutno ima 11 razreda, a gđa Laval se protivi prijedlogu da se vrati na 10 jer bi to značilo da se prosječni broj učenika u svakom razredu se morao poviti s 24 na 26.

Takav bi potez broj učenika po razredu povećao iznad preporučene granice koju je francuski predsjednik Emmanuel Macron obećao provesti kao dio svoje obrazovne politike.

Lokalni gradonačelnik Jean-Louis Maret dao je poticaj kampanji službenim priznavanjem školovanja ovaca, zbog kojih su djeca izgledala vrlo uzbuđena što će ih susresti po njihovom dolasku.

Nije otkriveno što će ovce učiti, ali sve u svemu će biti zanimljivo i djeci, a i učiteljima.

Novi-Svjetski-Poredak.com

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh