U BiH narednih dana umjereno oblačno i nestabilno vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima.Jači pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju u Bosni poslijepodne. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30 stepeni. 

Prijepodne je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 11.00 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Ivan-sedlo 19, Bugojno i Sokolac 21, Drvar, Livno i Sarajevo 23, Bihać, Srebrenica, Trebinje i Tuzla 24, Bijeljina, Gradačac i Zenica 25, Doboj, Mostar, Neum i Prijedor 26, Banja Luka i Sanski Most 27.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Više padavina u Hercegovini, u prosjeku između 20 i 50 litara po metru kvadratnom, a u Bosni od 10 do 25 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 27 stepen.

U četvrtak će u BiH biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Očekuje se između između 10 i 25 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26 stepeni.

U petak će u BiH biti pretežno oblačno vrijeme uz slabije lokalne pljuskove. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 13 i 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

FENA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close