Nova pošiljka bh prehrambenih proizvoda na tršite Arapskih Emirata

Bosanskohercegovački prehrambeni proizvodi našli su svoje mjesto i na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata, u Dubai-u i Abu Dhabi-u, a prva pošiljka je poslana prije nekoliko mjeseci iz Visokog. Druga pošiljka je poslana ovih dana isto posredstvom kompanije Balkan Trading iz Dubaija, koja ima za cilj kontinuiran razvoj distributivnih kanala i širenje prodaje na tržištima Zaljevskih zemalja.
Na policama u jednom od najvećeg trgovačkog centra “Ibn Battuta Mall” našli su se BiH brandovi kao što su Vispak, Oaza, Klas Sarajevo, Akova-Impex Group Sarajevo, Voćar Brčko, Hepok Mostar, Sava Semberija Bijeljina, Spektar Drink, Apeico- brašno, Kondisa i Una koji su prošli stroge procedure provjere.

– Zainteresiranost kupaca na ovom tržištu je evidentna, kao i kvalitet naših proizvoda što pokazuje i ova pošiljka koja je nesto veća od predhodne isporuke. To je još jedan pokazatelj da prizvodi iz Bosne i Hercegovine imaju mjesta na zahtjevnim tržištima u svijetu”, istakao je Adis Hodžić predstavnik firme Balkan Trading za “Magazin plus”.

Veliku poteškoću izvoza naših prizvoda, kao uvijek, stvaruju administrativne barijere u našoj državi, sve bi ovo išlo mnogo lakše da imamo podršku organa vlasti u prikupljanju potrebne dokumentacije.

– Naša firma svaki put plaća dodatnu kaznu prilikom dolaska robe na odredište iz razloga nemogućnosti dobijanja ‘Health Certifikata’, jer naša država još radi na stvaranju centralne institucija za izdavanje ovog dokumenta”, dodao je Adis Hodžić za “Magazin plus”.

izvoz-dubai-hrana-balkan-trading-00Balkan Trading, na čijem je čelu Zlatko Kartal, je započeo i sa internet prodajom ovih proizvoda na ovom tržištu, što se ispostavilo veoma pozitivno.

Iz Balkan Trading-a ističu kako su ponosni što su omogućili da proizvodi iz naše Bosne i Hercegovine dospiju na ovo zahtjevno i već zasičeno tržište i da se plasiraju po ponajboljim lokacijama Dubai i Abu Dhabia, te da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti.

izvoz-dubai-hrana-visoko-02

izvoz-dubai-hrana-visoko-01

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close