U akciji SIPA-e pronađeno više od 60 ukradenih isječenih vozila visoke klase

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u koordiniranoj akciji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Županije Sarajevo, započeli su preksinoć aktivnosti na dokumentiranju kaznenog djela organizirani kriminal u svezi sa autokriminalom na području Bosne i Hercegovine.

U okviru ovih aktivnosti do sada su na području Sokoca slobode lišene četiri osobe inicijala M.M., A.S., Z.Č. i V.S. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal u svezi sa kaznenim djelom krijumčarenje i kaznenim djelom teška krađa. Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, tri osumnjičene osobe predate su jučer na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH, dok će jedna osoba biti predata danas.

Pripadnici SIPA-e preksinoć su (8.7.2014. godine) na području Sokoca lišili slobode tri osumnjičene osobe dok su sjekle i rastavljale ukradena vozila. Uviđajne radnje na licu mjesta trajale su više sati, gdje je prema preliminarnim rezultatima pronađeno više od osam rastavljenih vozila.

U nastavku aktivnosti u okviru ovog predmeta, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, jučer su (9.7.2014. godine) pretraženi objekti i pregledan teren na više lokacija na širem području Sokoca. Prilikom pretraga i pregleda pronađeno je više od 60 isječenih vozila visoke klase najnovije proizvodnje te tri čitava vozila, za koja se sumnja da su ih u prethodnom periodu otuđili pripadnici organizirane kriminalne grupe. Dijelovi pronađenih vozila i danas se šleperima prevoze u Sarajevo radi dalje obrade.

Aktivnosti na ovom predmetu intenzivno se nastavljaju, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informirana.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close