U akciji „Kazanova“ pripadnici SIPA-e lišili slobode devet osoba zbog međunarodne trgovine drogom

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, 24.3.2014. godine, postupajući po nalozima Tužiteljstva BiH i Suda BiH, u operativnoj akciji „Kazanova“, slobode lišili devet osoba i izvršili pretrage objekata na 10 lokacija na području Mostara, Jablanice, Nevesinja i Trebinja. Navedene aktivnosti realizirane su uz asistiranje pripadnika Granične policije BiH, MUP-a HNŽ i MUP-a RS.

U okviru akcije „Kazanova“ slobode su lišene osobe inicijala Đ.T., D.Š., S.K., E.B., E.K., V.S., R.P., D.D., i Š.Ć. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 250. KZ BiH „Organizirani kriminal“, u svezi sa kaznenim djelom iz članka 195. KZ BiH „Neovlašteni promet opojnim drogama“ .

U pretragama su pronađeni i privremeno izuzeti sljedeći predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku: više mobilnih telefona i SIM kartica, određeni novčani iznos, manja količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „skank“, određena količina naoružanja i drugi predmeti.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu u RU Mostar, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u zakonskom roku, biti predate Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

Današnjoj akciji prethodila je višemjesečna istraga u okviru koje privremeno izuzeta određena količina opojne droge „skank“ i zadokumentirana međunarodna trgovina opojne droge iz Crne Gore u BiH i Hrvatsku, u suradnji sa policijskim organima R. Hrvatske.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close