Izvještaj MUP-a ZDK za 24.03.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 24.03.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

Dana 24.03.2014. godine, od strane P.S. iz Visokog izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari razbijanjem bočnog stakla na putničkom motornom vozilu marke „VW-Golf“, bez registarskih oznaka, vlasništvo S.M. iz Visokog. Lice P.S. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Doboj Jug

Dana 24.03.2014. godine, u mjestu Matuzići, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo S.A., iz koje je otuđena određena količina novca i zlatnog nakita, te ručni sat i mobilni telefon. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 24.03.2014. godine, u ulici Gornjozenička, dogodila se saobraćajna nezgoda slijetanjem sa kolovoza putničkog motornog vozila marke “Škoda”, registarskih oznaka K78-E-148, kojim je upravljala A.L. iz Zenice. Tom prilikom, saputnik Ć.A. je zadobio teške tjelesne povrede, dok su navedena A.L. i saputnici B.A. i A.D. zadobili lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još 14 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close