U akciji „Kamagra“ SIPA lišili sloboda dvije osobe zbog nedopuštene trgovine lijekovima

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su rano jučer ujutro, postupajući po nalozima Tužiteljstva BiH i Suda BiH, u operativnoj akciji „Kamagra“, na području Banja Luke slobode lišili dvije osobe zbog nedopuštene trgovine lijekovima.

Slobode su lišene osobe inicijala Z.G. i S.Đ. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 250. KZ BiH „Organizirani kriminal“, u svezi sa kaznenim djelom iz članka 212. KZ BiH „Nedopuštena trgovina“, kaznenim djelom iz članka 219. KZ RS “Proizvodnja i stavljanje u promet proizvoda štetnih za liječenje“ i kaznenim djelom iz članka 220. KZ BiH „ Zlouporaba položaja ili ovlaštenja“ .

U okviru ove akcije izvršene su pretrage objekata na tri lokacije na području Banja Luke, prilikom čega su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 394 kutija kamagra gela (100 mg), 14 kutija viagre (100 mg), 41 kutija kamagre (šumeće tablete), 21 kutija cijalisa (20 mg) i drugi preparati, kao i telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Današnjoj akciji prethodila je višemjesečna istraga u okviru koje je zadokumentirana nedopuštena trgovina lijekovima iz Indije i Srbije u BiH.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu u Banja Luci, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputama nadležnog tužitelja, odlučiti o njihovom daljem statusu.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close