TV ŽURNAL PRIKAZUJE: Pogledajte film “Afera Bosnalijek”!

TV Žurnal je istraživao načine za izvlačenje novca iz ove farmaceutske kompanije, porijeklo enormnog bogatstva porodice Arslanagić kao i odnos vlasti prema Bosnalijeku. Preporučujemo gledanje u HD formatu

Drugo video istraživanje koje ćemo prikazati u TV Žurnalu je dokumentarni film „Afera Bosnalijek“, u kojem istražujemo sve dosadašnje nepravilnosti u najvećoj domaćoj farmaceutskoj kompaniji.

TV Žurnal je istraživao načine za izvlačenje novca iz ove farmaceutske kompanije, porijeklo enormnog bogatstva porodice Arslanagić kao i odnos vlasti prema Bosnalijeku. Pratili smo trag novca Bosnalijeka koji je završavao na tajanstvenim otocima i raznim emiratima, istraživali kolika je vrijednost nekretnina porodice Arslanagić, kako su izgrađeni apartmani ove kompanije na Bjelašnici, koliko je zaista pojedeno toplih obroka te zašto je vlast godinama zatvarala oči iako su imali jasne signale da se u kompaniji u kojoj su većinski vlasnici dešavaju čudne stvari!

Situacija u “Bosnalijeku” svakodnevno se mijenja. Tokom istraživanja i u vrijeme završavanja filma kompanija je još uvijek imala dvije uprave. Samo što smo okončali montažu, Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH potvrdila je imenovanje Nedima Uzunovića za direktora Bosnalijeka. Na taj način riješen je višemjesečni problem paralelnih uprava kompanije. Ipak, odlučili smo zadržati dio filma koji problematizira dvojne uprave, jer jako dobro pokazuje višemjesečnu agoniju u kompaniji.

Nažalost, bez obzira na imenovanja, situacija u “Bosnalijeku” još uvijek nije sasvim smirena. Zbog toga već sada najavljujemo drugi dio ovog filma, s novim zloupotrebama javne imovine.

Za TV Žurnal govore premijer Federacije Nermin Nikšić, ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj, glavni inspektor Finansijske policije Zufer Dervišević i mali dioničar Bosnalijeka Halil Čengić. Pogledajte također ko nije želio govoriti za ovaj dokumentarac. I izostanci mogu biti jako ilustrativni.

Preporučujemo gledanje u HD formatu!

(zurnal.info)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close