BiHPolitika

Tužilaštvo: Postoji osnov sumnje da je Davor Dragičević ugrozio sigurnost ministra Lukača

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka oglasili su se povodom privođenja Davora Dragičevića, poručujući da na osnovu prikupljenih dokaza postoji osnov sumnje da je ugrozio sigurnost ministra Dragana Lukača.Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dana 26.12.2018. godine nakon obavljene kriminalističke obrade, od strane PU Banja Luka, dostavljen je izvještaj protiv osumnjičenog lica Davora Dragičevića, rođen 1969. godine iz Banja Luke, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srpske, počinjeno na štetu ministra MUP-a RS, Dragana Lukača.

Osumnjičena osoba je sprovedena oko 08:00 sati, radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Postupajući tužilac ispitao je osumnjičeno lice na okolnosti počinjenog krivičnog djela, te je donio naredbu o sprovođenju istrage.

“Iz dostavljenog izvještaja i priloženih dokaza proizilazi postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Nakon ispitivanja od strane postupajućeg tužioca lice je pušteno da se brani sa slobode. I pored toga što postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio predmetno krivično djelo, nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora predviđeni u članu 197. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.
Dalji tok krivičnog postupka nastaviće se u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske”, navodi se u saopćenju.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close