Turska osigurala novu kreditnu liniju za BiH od 50 miliona eura

Nakon velikog uspjeha turske kreditne linije u vrijednosti od 100 miliona eura, koja je išla preko Turkish Ziraat Bank Bosnia i Bosna Bank International (BBI), Turska je osigurala novu kreditnu liniju za građane BiH i to u vrijednosti od 50 miliona eura.
Kako je otkrio direktor Turkish Ziraat Bank Bosnia Ali Riza Akbas, sredstva iz kreditne linije odobravat će se za finansiranje investicija i obrtnih sredstava.
“Nova kreditna linija bit će dostupna privrednicima iz BiH na period od deset godina. Kamatna stopa, kao i kod ranije kreditne linije, bit će niska. Cilj ove kreditne linije je jačanje razvoja ekonomije BiH, uz stvaranje dodatnih mogućnosti samozapošljavanja i zapošljavanja, a također i pružanje podrške održivom povratku izbjeglica i interno raseljenih osoba, kako u Federaciji BiH, tako i u Republici Srpskoj“, rekao je Akbas.
Detalji nove kreditne linije bit će otkriveni na konferenciji za novinare u Hotelu „Europe“, u ponedjeljak u 11 sati. Konferenciji će prisustvovati generalni direktor Ziraat Banke i drugi rukovodioci, koji će bh. javnost upoznati sa uslovima kreditiranja.

TRT

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close