Tri lica sa područja općine Visoko izvršila razbojništvo u Kaknju

Dana 21.04.2014. godine, u 20,45 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj je prijavljeno da je u mjestu Čatići, općina Kakanj, od strane dva nepoznata lica izvršeno razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe „Delta Petrol“, tako što su izvršioci ovog krivičnog djela maskirani ušli u navedenu benzinsku pumpu, te uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja-pištolja i noža, otuđili određenu količinu novca, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Odmah nakon prijave o izvršenju krivičnog djela, angažovani su svi raspoloživi policijski službenici Policijske stanice Kakanj koji su izvršili blokiranje putnih pravaca na širem području lica mjesta, poduzeli aktivnosti na pretrazi terena, te poduzeli i druge operativne mjere i radnje u cilju pronalaska izvršilaca navedenog krivičnog djela. O izvršenom krivičnom djelu odmah je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK koji je izašao na lice mjesta, te rukovodio uviđajnim radnjama vršenim od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Kakanj.

Operativnim aktivnostima poduzimanim na terenu došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela mogu dovesti tri lica sa područja općine Visoko. U skladu sa prikupljenim informacijama lica su danas, 22.04.2014. godine, pronađena na području Visokog, te lišena slobode i sprovedena u službene prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Tokom zavedene kriminalističke obrade pronađen je pištolj, veći dio novca koji je otuđen izvršenjem ovog krivičnog djela, te su započete aktivnosti na pronalasku i oduzimanju odjeće koju su izvršioci ovog krivičnog djela nosili u kritično vrijeme i koja će nakon oduzimanja biti predmet potrebnih vještačenja. Takođe se zavedenom kriminalističkom obradom došlo do operativnih saznanja da su navedena lica u proteklom periodu počinila više razbojništava na području općine Visoko, te će se u skladu sa prikupljenim saznanjima nastaviti rad policijskih službenika na dokumentovanju tih krivičnih djela počinjenih od strane navedenih lica.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane službenika Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv lica:

– H.A., rođenog 1993. godine,

– M.E., rođenog 1995. godine,

– S.H., rođenog 1995. godine, svi iz Visokog,

zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289. Krivičnog zakona FBiH.

Prijavljena lica će zajedno sa izvještajem biti predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close